Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Τα 2 χρόνια ενεργούς παρουσίας της κλείνει η «Πρωτοβουλία».
2 χρόνια δράσης, αντίστασης και αλληλεγγύης.
Την δημιούργησαν άνθρωποι καθημερινοί, συνδημότες, που με ενδιαφέρον για τα προβλήματα της (τοπικής και όχι μόνον) κοινωνίας καιακούγοντας τις  τόσες και τόσες καθημερινά φωνές διαμαρτυρίαςγύρω τους, θέλησαννα  αντιδράσουν. Σε πολλά.
Έως ότου ήρθε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το χαράτσι! Εκεί ήταν που βρίσκοντας ο ένας παρηγοριά και παρακίνηση από και για τον άλλον,  πήραν την απόφαση πως έπρεπε να οργανωθούν. Να αντιδράσουν εκείνη τη στιγμή !  Να κάνει επιτέλους ο καθένας,  ότι περνούσε απ΄το χέρι του!
Έτσι, στρέφοντας την ματιά τους σε καταστάσεις άσχημες και συνανθρώπους που ίσως υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν περισσότερο απ΄τους ίδιους,θέλησαν και μπόρεσαν στο τέλος να προσφέρουν την όποια τους βοήθεια και σε κάποιους άλλους.
Μεταξύ άλλων η «Πρωτοβουλία» διοργάνωσε μέχρι τώρα:
2 Χαριστικά παζάρια.
2 ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις.
17 διαθέσεις προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες».
Δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική κάλυψη  σε άπορους κι ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Δημιούργησε μόνιμη αποθήκη διάθεσης ρουχισμού σε οικογένειες.
Έστησε το ΣΤΕΚΙ της Πρωτοβουλίας με πολυποίκιλες εκδηλώσεις.
Λειτούργησε Κινηματογραφική Λέσχη με εβδομαδιαίες προβολές.
Κάλυψε ποσοστό των διατροφικών αναγκών σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες με την δωρεάν παροχή τροφίμων προσφορά παραγωγών και επαγγελματιών της περιοχής
Διοργάνωσε αντιρατσιστική εκδήλωση (21 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα ενάντια στο ρατσισμό).
Ξεκίνησε δωρεάν μαθήματα ξένης γλώσσας (Ισπανικά).
Στάθηκε σθεναρά (με τοποθετήσεις, κείμενα και προσφυγέςγια αδύναμους συνδημότες) ενάντια στις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων.
Άνοιξε δρόμο με κοινωνική ευαισθησία για συλλογή φαρμάκων  για την δημιουργία του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου (η  συγκέντρωση φαρμάκων συνεχίζεται).
Στάθηκε δίπλα σε οικογένειες που υπέστηκαν διακοπές παροχής ρεύματος, με επανασυνδέσεις.
Μέσω και  του γράφοντος, η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»στέλνει τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ  της προς τους :
Γιατρούς που εξετάζουν  άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής κάλυψης της Πρωτοβουλίας.
Επαγγελματίες που συνδράμουν χωρίς τυμπανοκρουσίες οικογένειες, παρέχοντας τρόφιμα που διανέμονται από τους εθελοντές της Πρωτοβουλίας.
Φίλους και τα μέλη  της, στα οποία οφείλονται οι δράσεις και η ανταπόκριση που απολαμβάνει αυτή από τους συνδημότες μας.
Οφείλω, ως φίλος της «Πρωτοβουλίας» και (ανα)γνωρίζοντας όλη την εξέλιξη σύστασης, ανάπτυξης  και δράσης της,  να συγχαρώ  δημοσίως τα μέλη, τους φίλους  και τους συμπαθούντες για το μέχρι τώρα έργο τους.  Ανθρώπους – ευαισθητοποιημένους συνδημότες, που κέρδισαν μεταξύ άλλων ηθικών ευσήμων και το σημαντικότερο. Την γλυκιά περηφάνια της ΑΓΝΗΣκαιΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ !  ΕΥΓΕ !
Επικοινωνία  με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» :
κιν. 6942548494    
anexartitiprotovoulia.blogspot.com  
mail:  anexartitiprotovoulia@gmail.com
Στιγμιότυπα και πλάνα από τις δράσεις της, δείτε στο βίντεό μας:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.