Μια νέα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού 'τρέχει' εδώ και λίγο καιρό στην περιοχή της Περαίας: "Το Σχολείο βοηθάει τη Βιβλιοθήκη". 
Πρόκειται για μια συνεργασία της Βιβλιοθήκης με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, τον διευθυντή κ. Δημήτρη Μητρόπουλο και τη δασκάλα του σχολείου και εθελόντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κ. Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη που είχε και την αρχική ιδέα για αυτήν τη δράση.
Με ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές του σχολείου, το Σχολείο και η Βιβλιοθήκη προτείνουν στους μαθητές να κάνουν ένα δώρο στη Βιβλιοθήκη, χαρίζοντας ένα παλιό τους βιβλίο που δεν το χρειάζονται πια, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα και σε άλλα παιδιά να το διαβάσουν. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά γίνονται δωρητές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό της.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 βιβλία από τους μικρούς δωρητές! Κάθε μαθητής που χαρίζει ένα βιβλίο, θα λάβει έπαινο από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που θα του χορηγηθεί από τη διεύθυνση του Σχολείου.
Πρόθεση μας είναι να επεκταθεί αυτή η δράση και στα υπόλοιπα Δημοτικά με πρέσβειρα την εθελόντρια, δασκάλα κ. Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη.
Ευχαριστούμε το διευθυντή του 2ου Δημοτικού Περαίας, κ. Μητρόπουλο για την άψογη συνεργασία, καθώς και την εθελόντρια της Βιβλιοθήκης κ. Τσάτσου για την διάθεση προσφοράς προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.