του Ακτιβιστή

Η ώρα της σύγκρουσης  των κυβερνητικών δοσίλογων  με τα κινήματα αντίστασης κι αλληλεγγύης ξεκίνησε από τους ελέγχους των κοινωνικών ιατρείων Ελληνικού και Γιατρών του Κόσμου με σκοπό τον εκβιασμό και την υποταγή τους.  Και για αφορμή χρησιμοποιήθηκαν ανώνυμες καταγγελίες για δήθεν διακίνηση ναρκωτικών.

Το ίδιο γίνεται αυτή τη στιγμή   από   τα ντόπια τσιράκια του συστήματος στον Θερμαϊκό (δήμο και παρακεντέδες) που με ανώνυμες και πάλι καταγγελίες αλλά και με γιαλαντζί παραγωγούς επιχειρούν να σαμποτάρουν και να πλήξουν μια από τις επιτυχημένες δράσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, αυτή της διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες.

Και φυσικά  ήταν αναμενόμενο. Αυτοί που φρόντισαν να εξαθλιώσουν τόσο την κοινωνία και οι ντόπιοι συμπαραστάτες  τους που ανέχτηκαν την άγρια επέλαση των λακέδων των τοκογλύφων στα λαϊκά εισοδήματα και την κατάργηση των κοινωνικών δομών, που αρνήθηκαν να σταθούν στο πλευρό των δοκιμαζόμενων δημοτών τους έρχονται τώρα να φανερώσουν, με την πλέον χυδαία και αήθη επίθεση προς τα κινήματα, τις στοχεύσεις τους που δεν είναι άλλες από το να επιχειρήσουν να κάνουν τους εξαθλιωμένους .... "πελάτες" του συστήματος.

Το είχαμε γράψει πολύ παλαιότερα, τότε που μιλήσαμε ότι επιχειρούν με δομές εθελοντών ελεγχόμενες και ανάπτυξη των ΚΟΙΝΣΕΠ (κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων) να δημιουργήσουν τα δημοτικά ενεργούμενα - κυματοθραύστες της γνήσιας κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης.
Βλέπουμε τώρα τα επόμενα βήματα (που δεν είναι ξεκομμένα από την γενικότερη κυβερνητική πολιτική χτυπήματος των κινημάτων και ποδηγέτησης της αλληλεγγύης και κυρίως των χρημάτων που προβλέπεται να διατεθούν μέσα από τις δομές που οι ίδιοι στήσανε) που με τις απειλές, εκβιασμούς και ανώνυμες καταγγελίες αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο.

Χρέος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας είναι να μην υποχωρήσει. Να μην παραχωρήσει ούτε σπιθαμή από τις δράσεις που έχουν καταξιωθεί στην κοινωνία του Θερμαϊκού.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου να είμαστε όλοι εκεί. Από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι στο πάρκο των Ν. Επιβατών. Και να σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ και αποφασισμένοι να στηρίξουμε την 17η διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Να στηρίξουμε τους παραγωγούς και κυρίως τους καταναλωτές συνδημότες μας. 

Γιατί ο στόχος μας δεν είναι μια άλλη λαϊκή αγορά. Αλλά σκοπός μας είναι η κινηματική δράση της αντίστασης στο σάπιο πολιτικό σύστημα κι αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Χωρίς υπολογισμούς και συμφέροντα (πολιτικά, οικονομικά ή άλλα). Και ο νοών νοείτο.

Ακούτε κ. τοπικοί ιμάντες της κεντρικής εξουσίας; Και πάψτε να κρύβεστε πίσω από τους υποτακτικούς σας. Τολμήστε να βγείτε και να αναλάβετε προσωπικά τις ευθύνες σας.
Το ίδιο και οι όλοι οι άλλοι που μετά θα δικαιολογηθούν "δεν έμαθα, δεν ήξερα, δεν άκουσα".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Χρήστο καλά τα λες, καλά τα γράφεις και θα προσυπογράφαμε αν ήσουν περισσότερο σαφής. Οι πολιτικοί είναι για φτύσιμο, τελεία και παύλα και κανείς πια δεν τους λογαριάζει. Θα μας ενδιέφερε όμως σε τοπικό επίπεδο να βλέπαμε ποιοί θα ήταν αυτοί που σαμποτάρουν (ή θέλουν να σαμποτάρουν) την "Πρωτοβουλία" και τις δραστηριότητές της. Έχουν καμμιά σχέση με τον Δήμο; Ανάφερέ μας κάποιο περιστατικό.
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.