Η Δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι Ενάντια στην Πείνα), μια κίνηση αλληλεγγύης με παροχή μαγειρεμένου φαγητού σε άτομα και οικογένειες, που βρίσκονται σε  ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση, ξεκίνησε πιλοτικά στις 14/01/2014 στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μηχανιώνας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού. Σύμφωνα δε με τους ιδρυτές της δράσης αυτής τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από θετικά, καθώς δημιουργήθηκε ένα μεγάλο  Δίκτυο Εθελοντών και  σιτίζονται καθημερινά κατά μέσο όρο 35 συνδημότες μας.

Σήμερα,  με δελτίο τύπου η Αντιδημαρχία μας πληροφορεί για την επέκταση της δράσης ΣΤΟΠ και στην Περαία με την συμμετοχή πολλών φορέων όπως: Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, η ΔΗΚΕΘ, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ,  ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Σωματείο Επισιτιστικών Καταστημάτων Δήμου Θερμαϊκού, η ΕΘΟΠΑΚ, ο Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Περαίας, ο Σύλλογος ΑΓΑΠΗ και το Δίκτυο Εθελοντών.

Για τον σκοπό αυτό απευθύνουν έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες, στους επαγγελματίες, αλλά και στους συλλόγους και κάθε οργανωμένο φορέα του τόπου μας να συμβάλλουν ή να πρωταγωνιστήσουν σε μια προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε ιδιοτέλεια:

Συνέβαλε κι εσύ τώρα για να αντιμετωπίσουμε την πείνα που ισοπεδώνει ψυχοσωματικά κάποιους συμπολίτες μας. Γίνε και εσύ ένας κρίκος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει σκοπό τη σίτιση όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Κάλεσε στα νούμερα 23923.30.321 και 23923.30.348 και πρόσφερε ένα πιάτο μαγειρεμένο, με αγνά υλικά και υγιεινό τρόπο, φαγητό και δήλωσε αν έχεις την δυνατότητα και τη διάθεση να το επαναλάβεις. Γίνε μάγειρας ή χορηγός της Δράσης μας και ενίσχυσέ την.
Λάβε τις ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης. Άφησε το φαγητό σου όπου σου υποδειχθεί ή περίμενε τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου.  Επανέλαβέ το  αν μπορείς και όσο συχνά μπορείς.
Ενημέρωσε όσους πιστεύεις ότι θα μπορούσαν και θα ενδιαφέρονταν να ενισχύσουν τη Δράση.
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ας γίνουν υπόθεση όλων μας.
Έναρξη Δράσης: 11 Φεβρουαρίου 2014. Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00- 14.00. Χώρος συγκέντρωσης και παραλαβής:  «Βοήθεια στο Σπίτι»: Ανθέων 4, Περαία (στα Περιφερειακά Ιατρεία του ΕΣΥ).
Η Δράση  Σ.Τ.Ο.Π. υποστηρίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες.
Πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.: http//www.thermaikos.gr, http//koinonikiprostasia. blogspot. gr  και στα τηλέφωνα: 23923.30.321 και 23923.30.348.
Συντονισμός Δράσης: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού.

Υλοποίηση Δράσης: ΔΗ.ΚΕ.Θ., ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού, Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σωματείο  Επισιτιστικών Καταστημάτων Δήμου Θερμαϊκού, ΕΘΟΠΑΚ, Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Περαίας, Σύλλογος ΑΓΑΠΗ και Δίκτυο Εθελοντών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.