Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, καταγγελίες υπήρχαν από καιρό για την φασιστική συμπεριφορά συγκεκριμένου γιατρού, που εργάζεται στο ΙΚΑ Μηχανιώνας και έκανε ιατρείο στο Δημαρχείο της Μηχανιώνας, από ασθενείς του. 

Όταν δε το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού πληροφορήθηκε την ανάρτηση στο ιατρείο κειμένου που στα γερμανικά (λόγω ναζισμού ή μήπως αγάπης για τη γλώσσα των οικονομικών κατακτητών της χώρας;) έλεγε πως "οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι" αντέδρασε και έστειλε σε υπευθύνους την παρακάτω καταγγελία συνοδευόμενη από την αποδεικτική φωτογραφία.
Απ' ότι μαθαίνουμε δεν άργησε να κινηθεί η υπηρεσία του ΙΚΑ που σφράγισε το ιατρείο, λέγεται ότι πήρε τα κλειδιά από τον ναζιστή γιατρό και προφανώς τον παραπέμπει σε ΕΔΕ.
Η καταγγελία του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού που προκάλεσε την δίωξη(;) του γιατρού που καταπάτησε τον όρκο του Ιπποκράτη:


21/01/2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Το αντιφασιστικό μέτωπο Θερμαϊκού καταγγέλλει απερίφραστα την φασιστική συμπεριφορά γνωστού νευρολόγου της Μηχανιώνας, να αναρτήσει πινακίδα με την οποία απαγορεύει την προσέλευση ασθενών εβραϊκής καταγωγής.

Πιο συγκεκριμένα σε πόρτα ιατρείου του ΙΚΑ ο συγκεκριμένος γιατρός έγραψε στα γερμανικά “οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι”. Όπως είναι φανερό τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε σε μία δημοκρατική κοινωνία αλλά ακόμα περισσότερο δεν χωράνε σε χώρους που δεν είναι ιδιωτικοί όπως ένα ιατρείο του ΙΚΑ. Άραγε ο συγκεκριμένος ιατρός πόσο πιστός είναι στον όρκο του Ιπποκράτη όταν αρνείται με τέτοιο επιδεικτικό και χυδαίο τρόπο να προσφέρει περίθαλψη σε έναν αλλοεθνή του;

Ως αντιφασιστικό μέτωπο Θερμαϊκού αλλά και ως άνθρωποι ενός αυτού του τόπου, καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τη συγκεκριμένη φασιστική ενέργεια. Πέρα από το γεγονός ότι η Υγεία είναι δικαίωμα όλων μας, η ανακοίνωση του γιατρού ασκεί αντισημιτική προπαγάνδα και παραπέμπει ξεκάθαρα σε φιλοναζιστικές αντιλήψεις. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τις δημοτικές αρχές, τον ιατρικό σύλλογο και όλη τη τοπική κοινωνία να πάρει θέση εναντίωσης, να καταγγείλει και να απομονώσει όχι μόνο αυτές τις ακραίες ενέργειες αλλά και τις λογικές που τις γεννούν που τις τρέφουν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Τσακμάκας Γιάννης1 Μαρτίου 2014 στις 10:51 π.μ.

    Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος ,διαπίστωσε το γεγονός μετά από καταγγελίες δημοτών .Αφού ενημέρωσε πρώτα το ΙΚΑ ,"σφράγισε" την επομένη ,μαζί με εκπρόσωπο του φορέα το ιατρείο ,και παρέπεμψε ,ως όφειλε, με αναφορά την υπόθεση στην δικαιοσύνη και στα αρμόδια ιατρικά πειθαρχικά όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα
    Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε ότι το εβραίος δε σημαίνει απαραίτητα αλλοεθνής. Όχι ότι για μένα προσωπικά αλλάζει κάτι αν κάποιος είναι αλλοεθνής ή όχι, ειδικά όσον αφορά την περίθαλψη, απλά για να γράφουμε και να λέμε τα πράγματα σωστά. Μπορεί κάποιος να είναι έλληνας εβραίος, όπως είχαμε τόσο πληθυσμό - στη Θεσσαλονίκη μάλιστα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.