Αναφερόμενος στην παντελή απουσία των ακτών του Θερμαϊκού από τα τουριστικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, καθώς και τη συνεχιζόμενη σκανδαλώδη κυκλοφορία του τουριστικού εντύπου “Very Macedonia”, από όπου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στις τουριστικές δυνατότητες του δήμου Θερμαϊκού, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Πληροφορηθήκαμε με απογοήτευση αλλά και θυμό ότι και από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, την έκθεση Ι.Τ.Β. (Internationale Tourismus-Börse Berlin) στο Βερολίνο, στην οποία πήρε μέρος πριν λίγες μέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απουσίαζε, όπως συνέβη και σε προηγούμενες τουριστικές εκθέσεις, οποιαδήποτε αναφορά στις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας. Ενώ και σε αυτή την τουριστική έκθεση, όπως και σε προηγούμενες, διανέμονταν στους επισκέπτες η πολυσέλιδη τουριστική έκδοση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2014 «Very Macedonia», από όπου είναι τελείως «εξαφανισμένες» οι ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.
Ξεφυλλίζοντας τις 94 σελίδες αυτής της πολυτελούς έκδοσης, διαπιστώνει κανείς ότι  απουσιάζουν εντελώς οι κοντινότερες προς τη Θεσσαλονίκη παραλίες της ανατολικής περιοχής του Θερμαϊκού.
Μόνο εκεί κάπου στο τέλος της 18ης σελίδας του εντύπου, υπάρχει μία μικρή αναφορά ότι «αν η ζέστη είναι αφόρητη πηγαίνετε για μια βουτιά στις κοντινές παραλίες του Θερμαϊκού κόλπου που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για τα καθαρά νερά τους και δοκιμάστε τους γευστικούς μεζέδες στις τοπικές ψαροταβέρνες», χωρίς απαραίτητα αυτό να παραπέμπει στις ακτές του δήμου Θερμαϊκού. Πέραν τούτου, ουδέν. Καμία νύξη για τις πολυσύχναστες ακτές του Ποταμού, των Νέων Επιβατών, της Περαίας, της Επανομής και της Αγίας Τριάδας αλλά και τις τουριστικές δυνατότητες που αυτές παρουσιάζουν.
Κι όμως η δίγλωσση αυτή τουριστική έκδοση, υπό τον τίτλο «Very Macedonia», αναλογικά περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις τουριστικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Για παράδειγμα, επτά σελίδες, (οι 10 έως 15 και η 32), αναφέρονται στη Χαλκιδική. Άλλες πέντε σελίδες, (οι 16 και 38 έως 42) στο Άγιον Όρος. Η 17η σελίδα εκθειάζει τις ακτές της Πιερίας. Ενώ υπάρχουν και δύο ολόκληρες σελίδες για τη λίμνη Βόλβη. Η 19η για τις δυνατότητες Wind Surfing στη λίμνη και η 28η για τα πουλιά που φωλιάζουν στο παρακείμενο δάσος και τα γριβάδια της Βόλβης.
Επίσης, στη σελίδα 43 του «Very Macedonia», που είναι σχετική με τον θρησκευτικό τουρισμό, υπάρχει αναφορά σε απίθανες εκκλησίες, εκκλησάκια και μοναστήρια της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η Παναγία η Μηχανιώτισσα, που κάθε χρόνο την επισκέπτονται για να προσκυνήσουν  εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Ρωτάμε λοιπόν: Τι έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής όταν διαπίστωσε αυτή την ασυγχώρητη παράλειψη; Γιατί δεν αντέδρασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Αλεξανδρής; Γιατί σιώπησε και εξακολουθεί να σιωπά για το θέμα αυτό αλλά και την γενικότερη τουριστική υποβάθμιση της περιοχής μας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης; Γιατί δεν πίεσαν όλοι μαζί ώστε να διορθωθεί αυτή η σκανδαλώδης παράλειψη; Είναι ερωτήματα στα οποία οφείλουν να απαντήσουν.

Για να δεί κανείς την περιβόητη τουριστική έκδοση «Very Macedonia», μπορεί να πατήσει ΕΔΩ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.