Χαρά των μπλογγερς είναι η αντιπαράθεση που μπορεί να γίνεται μέσω αναρτήσεων και σχολίων στα ιστολόγια. Κι αυτό γιατί αυτό είναι που "φέρνει" μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αλλά και ζωντανεύει το ενδιαφέρον των αναγνωστών και για άλλες παρόμοιου τύπου παλαιότερες αλλά και φρέσκες αναρτήσεις. Και δεν γνωρίζω αν είναι γνωστό αλλά πολλοί μπλόγγερς (όπως έλεγε και ένας παλιός φίλος) είναι σαν τους περιστεράδες. Συντηρούν τα περιστέρια τους, χωρίς να προσδοκούν κάτι ιδιαίτερο απ' αυτά. Έτσι επειδή τους αρέσει.
Εμάς, χωρίς να είμαστε διαδικτυακοί περιστεράδες, μας αρέσουν τα κλικ και η επισκεψιμότητα (όση κι αν έχεις... πάντα θέλεις μεγαλύτερη :-)), αλλά δεν την μετράμε καθημερινά online στην alexa.  Και παρότι ο Αύγουστος είναι ένας μειωμένης επισκεψιμότητας μήνας, εξαιτίας των τοπικών παραταξιακών αντιπαραθέσεων στον Θερμαϊκό, που ξεκίνησαν με τα πρόστιμα για τα τσαρδάκια (κύκλος που φαινομενικά ανεξήγητα και απροσδόκητα άνοιξε με άρθρο του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης) αλλά και λόγω κυρίως των εσωπαραταξιακών αντιθέσεων στην ομάδα Αλεξανδρή, τείνει να μεταβληθεί σε Σεπτέμβρη ή μάλλον σε προεκλογικό μήνα.

Προσπαθήσαμε να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο των "πολεμικών" ανακοινώσεων ένθεν και κείθεν (που στέλνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς) - δύο χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές -και η μοναδική εξήγηση που δώσαμε είναι πως μάλλον πρέπει να οφείλονται στο αναγκαίο "στριμωξίδι" για την κατάληψη καλύτερης θέσης εκκίνησης (δια της επικοινωνίας) των διάφορων δρομέων που επιδιώκουν την κατάληψη της περιζήτητης δημοτικής εξουσίας (;!)

Έτσι ο "εμφύλιος" πόλεμος των δεξιών υποψηφιοτήτων (Αλεξανδρή - Τσαμασλή) φαίνεται ότι αρχίζει από τώρα. Ίσως εκεί μπορούν να αποδοθούν και οι "μέσω  αντιπροσώπων" κόντρες του φερόμενου έτοιμου προς αποσκίρτιση (και όπως είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ευρισκόμενου σε διαρκή προστριβή με τον Δήμαρχο) Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Και μιλάμε για τις βολές Ζαβέρκου προς το δεξί χέρι του Δημάρχου, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ αλλά και την απάντηση του τελευταίου.

Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να ενταχθεί η επίθεση Λαζαρίδη στον Μαυρομάτη για τα πρόστιμα από τα οποία - όπως διατείνεται - δεν μπορεί να απαλλαγεί παρά τις δικαστικές αποφάσεις που επικαλείται με αδιάσειστα ντοκουμέντα ο πρώην Δήμαρχος  Μηχανιώνας. Πολιτική τακτική που μπορεί να προκρίθηκε από το επιτελείο  Αλεξανδρή  ως προκαταβολική κόντρα ρελάνς στην αναμενόμενη (όπως ισχυρίζονται κύκλοι του Γιάννη Μαυρομάτη) απαλλαγή των ευθυνών του, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υπόθεση της υπεξαίρεση των 900.000 ευρώ. Η επικοινωνιακή  απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, στην απάντηση Μαυρομάτη, απλά επιβεβαιώνει τις υποψίες μας για το παιχνίδι που παίζεται.

Ένα παιχνίδι που μάλλον δεν φαίνεται να απασχολεί και να ενδιαφέρει τους δημότες που έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μια ολοένα και ανεπαρκέστερης Διοίκησης που στερεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου το στοιχειώδες αγαθό του νερού (μεσούντος του θερμότερου καλοκαιριού των τελευταίων χρόνων), που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθαριότητας ( σύμφωνα με πληροφορίες μας ακόμη και ο διαγωνισμός για ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο ακυρώθηκε και θα επαναληφθεί - αλήθεια πότε; το χειμώνα ;;) και που αναλώνεται σε ένα ανόητο γαϊτανάκι δημιουργίας επικοινωνιακού τύπου εντυπώσεων που δημιουργεί μεγαλύτερα ρήγματα στην ενότητα της ήδη διαρρηγμένης δημοτικής αρχής. Και όλα αυτά τώρα που οι πολίτες  έχουν να αντιπαλέψουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ανεργίας και εξαθλίωσης που τους οδήγησαν οι επιλογές των τρικομματικών μαριονετών που εφαρμόζουν πιστά και πειθήνια τις εντολές των τροικανών.

ΥΓ. Περιμένοντας με πραγματικό (διαστροφικό) ενδιαφέρον τις νέες αναθέσεις των αντιδημαρχιών (που μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη θα πρέπει να εξαγγείλει ο Δήμαρχος) που αν δεν ικανοποιήσουν (κάποιους που επιθυμούν να διατηρήσουν ή να καταλάβουν έμμισθες θέσεις) ενδεχόμενα θα αποτελέσουν αφορμή για την έναρξη σύμπτυξης και νέας δημοτικής παράταξης "επαναστατών της καρέκλας". Αλλά γι' αυτό σε επόμενη ανάρτησή μας.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.