Ήταν πράγματι μια γκροτέσκ συνεδρίαση. Όχι ότι δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοιο έργο στην αίθουσα συνεδριάσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Τουναντίον. Πολλές φορές είχαμε χαρακτηρίσει ως παιδική χαρά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου συνολικά αλλά και την λειτουργία της πλειοψηφούσας παράταξης που θεωρητικά δίνει τον τόνο  και τον ρυθμό των διαδικασιών και καθορίζει τις αποφάσεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να απέβλεπε στην αναπλήρωση της θέσης του Προέδρου του ΔΣ, μετά την ανεξαρτητοποίηση και παραίτηση του Κυριάκου Στεφανίδη αλλά το αναμενόμενο ήταν η συζήτηση που ήταν χρήσιμο να προηγηθεί και η οποία όφειλε να ξεκαθαρίσει το βάσιμο ή μη των σοβαρότατων καταγγελιών του παραιτηθέντος. Καταγγελιών που ως φαίνεται μετέτρεψαν μέσα σε τέσσερις μέρες, το -μέχρι πρότινος - αξιόμαχο σκαρί (;) της διοίκησης σε ναυάγιο (όπως πολλές φορές ειπώθηκε σήμερα και από χείλη πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας).


Δυστυχώς αν δεν υπήρχε μια αιφνίδια νέα ανεξαρτητοποίηση (σε πανδημία τείνει να εξελιχθεί για τη Διοίκηση η αποσκίρτηση Στεφανίδη) αυτή του κ. Ηρακλή Ντόκα (το κείμενο της οποίας ήταν πραγματικά επώδυνο για τους πρώην συντρόφους του, παρατίθεται στο τέλος της ανάρτησης) αλλά κυρίως η τοποθέτηση του κ. Λαζαρίδη (που τόλμησε κατά την προσωπική μας άποψη να τραβήξει το ριντώ και να μη διστάσει να αποκαλύψει (την αφορμή - σταγόνα κατά τον κ. Στεφανίδη που τον ανάγκασε να αναχωρήσει από το διοικητικό σχήμα) την κατάσταση (κουλουβάχατα κοινώς) που επικρατεί στον Δήμο, την αιτία της αποχώρησης, τον ρόλο του guest star (όπως χαρακτηριστικά είπε) που έπαιξε ο πρώην Πρόεδρος, την επικείμενη (;) πτώχευση του Δήμου αλλά και πληροφορίες που αφορούν την περιβόητη απευθείας ανάθεση που δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία για το ξεπούλημα (αξιοποίηση) της δημοτικής περιουσίας.

Χειμαρρώδης  ήταν ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης που εκφώνησε τον "φιλιππικό" κατά Στεφανίδη κατηγορώντας τον για άγνοια των δημοτικών θεμάτων και τον παρομοίωσε με "κοιμώμενο στην κρεβατοκάμαρα ενώ στο σαλόνι και στο δρόμο άλλοι αγωνίζονται" για να σώσουν το δήμο. Επίσης τον κατηγόρησε για πολιτικό τυχοδιώκτη γιατί όπως ανέφερε ενώ η ανεξαρτητοποίησή του ήταν προαναγγελθείσα, ανέμενε "ή καρέκλα ή αφορμή" για να εγκαταλείψει το σκάφος. Αποκάλυψε ότι με τον χαρακτηρισμό ως "ύποπτης" της απευθείας ανάθεσης προς "αξιοποίηση" των δημοτικών ακινήτων, του αποδιδόταν εμμέσως  ο χαρακτηρισμός του κλέφτη που δεν τον αποδέχεται από κανέναν. 
Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα γινόταν μια συζήτηση που θα έθετε "το δάχτυλο επί του τύπου των ήλων" παραδόξως είχαμε φιλοφρονήσεις με ευχαριστίες εκατέρωθεν από και προς τους Στεφανίδη και Αλεξανδρή.
Και καλά, ο Δήμαρχος δικαιολογείται να κρατά χαμηλά τη μπάλα (αναμένονται άλλωστε και νέες ανεξαρτητοποιήσεις). Ο κ. Στεφανίδης γιατί δεν φρόντισε να ανοίξει και να αποκαλύψει, όπως άφηνε να εννοηθεί, τα κακώς κείμενα της λανθασμένης διοίκησης που απαξιώνει "τον τόπο και το πρόσωπό του";   Και τι παράξενη σιωπή αυτή για το ποιος είπε το μεγαλύτερο ψέμα για την μετακίνηση του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας στην Περαία; (δείτε εδώ: Ένας από τους δύο ψεύδεται....Ποιός άραγε ;;;). Και τι πραγματικά εξυπηρετεί και τι νόημα είχε το κοινό - αυτονόητο - ψήφισμα για την στήριξη του ΚΥ;)

Το ρήγμα όμως στη παράταξη Αλεξανδρή είναι βαθύ κι αυτό φάνηκε όταν την τοποθέτηση Λαζαρίδη δεν την υιοθέτησε κανείς και δέχτηκε μάλιστα και επίθεση από συναδέλφους του, της πλειοψηφίας (Φερβελή, Λιόλιος, Αθανασιάδης), ότι εκφράζει αποκλειστικά δικές του απόψεις και κακώς επιτίθεται στον πρώην Πρόεδρο. 

Μια ατμόσφαιρα .... μούρλια.


Πέρα όμως από τα παραπάνω μήπως θα πρέπει οι δημότες να πληροφορηθούν επίσημα (και όχι δίκην παραλειπόμενων παραπολιτικής) ποιά είναι τα ακίνητα που σκοπεύει να "αξιοποιήσει" (ξεπουλήσει;;;) ο Δήμος αναζητώντας επενδυτές μέσω της  - με απευθείας ανάθεση - ιδιωτικής εταιρείας;

Ακούστε την πρώτη τοποθέτηση Λαζαρίδη:



Την απάντηση - τοποθέτηση Στεφανίδη:



Την δεύτερη τοποθέτηση Λαζαρίδη:


Την Προεδρία του Δημοτικού συμβουλίου μετά από ψηφοφορία αναλαμβάνει (μέχρι 31/12/12) η κα Ζαριφέ με ψήφους 19 υπέρ και 12 λευκά.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της.





Το κείμενο της ανεξαρτητοποίηση Ντόκα:

30 Σεπτεμβρίου 2012

Κε Δήμαρχε, κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι και αγαπητοί συνδημότες

Πριν 20 μήνες, η παράταξή μας ανέλαβε τα ηνία στην διοίκηση του Δήμου μας. Τότε δεσμευτήκαμε ενώπιων όλων των δημοτών, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε κανένα έργο, τουλάχιστον στην Επανομή απ’ όπου εκλέγομαι. Υποσχεθήκαμε ότι θα ανοίξουμε τον πεζόδρομο και θα ολοκληρώσουμε την αποχέτευση και όχι μόνο δεν τα υλοποιήσαμε, αλλά ο δήμος μας έχει πολύ άσχημη εικόνα. Οι δρόμοι και η καθαριότητα είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ την ίδια στιγμή ζητάμε από τους δημότες να πληρώσουν δημοτικά τέλη και αυξημένα τέλη ύδρευσης. Έκανα πολύ υπομονή και προσπαθούσα επί μακρόν να δικαιολογήσω την διοίκηση, σ’ όλους τους γνωστούς και φίλους μου, που με στήριζαν τόσα χρόνια. Έφθασα μάλιστα σε σημείο να ντρέπομαι να τους συναντώ. Πιστεύω ότι η περαιτέρω ανοχή και σιωπή είναι το ίδιο με την προδοσία στις αρχές μου και στον τόπο μου.
Αποφάσισα λοιπόν να αποχωρήσω από την παράταξη που εκλέχθηκα και να παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και να συνεχίζω να εργάζομαι για το συμφέρον του Δήμου μας, έστω και από αυτήν την θέση.
Οι λόγοι που με οδήγησαν να πάρω αυτήν την απόφαση είναι πολλοί και δρουν προσθετικά. Οι κυριότεροι όμως είναι ότι η ανυπαρξία υποτυπώδους πολιτικής ενημέρωσης και συνεργασίας από μέρους της διοίκησης, καθώς και η αδράνεια της η οποία φαίνεται από την απουσία έργων, ακόμα και αυτών που δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά χρειάζονται σχεδιασμό, συντονισμό και επιμονή. Νομίζω ότι δεν είμαστε ομάδα και η προσπάθεια μας φαίνεται να είναι κατώτερη των ευθυνών, που έχουμε αναλάβει. Αυτή η κατάσταση με εκθέτει απέναντι στην οικογένειά μου και στους συμπατριώτες μου.
Πιστεύω ότι οι ανάγκες για τον δήμο μας και τους δοκιμαζόμενους δημότες, απαιτούν μια τελείως διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκεί σήμερα η δημοτική αρχή.
Εύχομαι η παραίτησή μου να προβληματίσει κάποιους και να ξεκινήσει επιτέλους να γίνεται έργο σ’ αυτόν τον ιστορικό τόπο.

Με τιμή,

Ντόκας Ηρακλής


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΕΔΩ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΕΙ Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ.

    ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.