Ισχυρές αναταράξεις μαθαίνουμε προκάλεσε η εισαγγελική παρέμβαση στο θέμα της διαγραφής προστίμων σε δημοτικούς συμβούλους.
Η ανακίνηση του θέματος από τον Αντώνη Ζαβέρκο, που δείχνει πως κάνει αντιπολίτευση στις κακές πρακτικές του παρελθόντος, αλλά κυρίως η αρνητική απάντηση της Δημοτικής Αστυνομίας να παράσχει τα ζητηθέντα παραστατικά ήταν οι λόγοι της εισαγγελικής εντολής.
Και ύστερα κάποιοι .... άρχισαν να τρέχουν. Γιατί ενέχει διοικητικές κυρώσεις η μη είσπραξη δημοτικών εσόδων λόγω του σβησίματος των κλήσεων.
Θελήσαμε να έχουμε την άποψη όσων ενέχονται στην υπόθεση αυτή.
Ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων δεν απέφυγε να μας πει πως "μια κλήση που σβήστηκε αφορούσε το δικό μου αυτοκίνητο, που το είχα δώσει για δουλειά της υπηρεσίας σε υπάλληλο του Δήμου". Μάλιστα επί λέξει μας είπε πως "Κακώς σβήστηκε" γιατί όλοι πρέπει να καταβάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχθεί πως επικροτεί τις ενέργειες του Ζαβέρκου.
Ο κ. Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπήρξε περίπτωση διαγραφής προστίμου που αφορά τον ίδιο. "Ποτέ δεν με γράψανε" μας είπε. Χαρακτηριστικά δε ανέφερε πως όταν δώσανε κλήση σε συγγενικό του πρόσωπο, έσπευσε και το πλήρωσε ο ίδιος. "Είμαι καθαρός"  μας τόνισε και μας γνωστοποίησε την άποψή του πως είναι αντίθετος με τις πρακτικές της διαγραφής βεβαιωμένων κλήσεων από οποιονδήποτε.
Ο κ. Αντώνης Καζάκης θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός καλώντας μας να ασχοληθούμε με ουσιαστικότερα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου. Απέφυγε να μας απαντήσει αν όντως έχουν διαγραφεί πρόστιμα που αφορούν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Ο κ. Νίκος Παράσχου δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε κλήση που σβήστηκε αλλά επικαλέστηκε ότι έγινε ενώ παρίστατο σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Για να μην διακοπεί η συνεδρίαση δεν μετακίνησε το όχημά του με αποτέλεσμα να  λάβει κλήση, η οποία ακυρώθηκε μετά από ένσταση που υπέβαλε προφορικά.  Θεωρεί πως είναι ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας γιατί ο πολίτης βάσει του άρθρου 20 παράγραφος 2 δύναται να προσφεύγει στην διοίκηση για  ανάλογες περιπτώσεις  και βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του αρμοδίου αντιδημάρχου να αποδεχθεί ή όχι τις αιτιάσεις του ενισταμένου. Και βέβαια μας πληροφόρησε ότι η αιτία της αναταραχής για το θέμα προέκυψε όταν οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να απαλείψουν παράβαση παρκαρίσματος από τον  δημοτικό σύμβουλο που ανέδειξε την υπόθεση (;) αλλά συνετέλεσε και η άρνηση της υπηρεσίας να δώσει τα στοιχεία που ζητήθηκαν.
Ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που σαν αντιδήμαρχος αποδέχθηκε λόγους ένστασης. Αυτό όπως μας είπε ήταν μέσα στα καθήκοντα και υποχρεώσεις του. Και βέβαια δεν υφίσταται καμία διοικητική ή άλλη κύρωση προς τους υπεύθυνους αντιδημάρχους. Θα υπήρχε ποινική ευθύνη αν μετά την βεβαίωση της παράβασης και την βεβαίωση του προστίμου, διαπιστωνόταν παρέμβαση με αποτέλεσμα την απαλοιφή βεβαιωθέντων εσόδων για τον Δήμο. Πράγμα που ουδέποτε έγινε.

Εξάλλου όπως μαθαίνουμε, σήμερα το μεσημέρι θα δοθούν τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία στον  κ. Ζαβέρκο.

Ακτιβιστής

Σχετικές αναρτήσεις: 

Παρέμβαση της Εισαγγελίας στην υπόθεση διαγραφής κλήσεων σε δημοτικούς συμβούλους στον Θερμαϊκό.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Εμ, τι θα λέγανε. ότι ζητούσαν να σβηστούν τα πρόστιμα που έφαγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε Χρήστο, εσύ με ποιους είσαι; Μ' αυτούς που δεν πληρώναν τα πρόστιμα; Γιατί τους ρωτάς; Για να μας πουν ότι δε φταίνε; Για να ακούμε γελοίες δικαιολογίες; Τους δίνεις "βήμα" να βγουν κι από πάνω; Μήπως τους χρωστάμε κιόλα;
    Ρε Χρήστο μπας και σου 'σβησαν κι εσένα καμιά κλήση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας ειμαστε καποτε σοβαροι.στην περιοχη ολοι ειμαστε μια ευχαριστη ατμοσφαιρα. απλα καποιοι διατηρουν τη μνημη τους . δεν ξεχνανε την συγγενικη σχεση, την παρειστικη σχεση, τις οφειλες σε διορισμους στο δημο εναντι ψηφων.δεν ξεχνανε οτι καποιοι ειναι παντα κυριοι, οποιος και να βγει δημοτικος αρχοντας, κατι σαν οικογενεια Νταλλας η δυναστεια,η βερα στο δεξι. κατι οι κουμπαριες ,κατι οι συμπεθεροι, κατι οι ξαδερφοι, κατι τα κουνιαδα. πιο αγαπημενη οικογενεια δεν εχω ξαναδει. συγνωμη δημαρχια ηθελα να γραψω. καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δημοσιευσα και χαθηκε στο διαστημα.καλημερα .ενδιαφερον ττο σαιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.