Με αφορμή την πρόσφατη επίδοση αγωγής που κατέθεσε σε βάρος του κ. Γιώργου Λαζαρίδη, πρώην Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης  - ζητώντας του ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό -  ισχυριζόμενος πως συκοφαντήθηκε από δημοσίευμα, θα θέλαμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες του Ακτιβιστή κάποιες σκέψεις μας. 

Αποτελεί αξίωμα πως οποιαδήποτε κρίση πολιτικού αντιπάλου είναι θεμιτή εκτός από εκείνη που προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του κρινόμενου και δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υφίσταται. Γι' αυτό οι κρίνοντες (που όλοι είναι ταυτόχρονα και κρινόμενοι) θα πρέπει να έχουν στα κείμενά τους όρια τα οποία δεν πρέπει να υπερβαίνουν προκειμένου να πλήξουν τον αντίπαλό τους ή το πρόσωπο  το οποίο κρίνεται απ' αυτά.
Αυτό φυσικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημαίνει δημιουργία "αποστειρωμένου" περιβάλλοντος για τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά (ιδιαίτερα γι' αυτά). Είναι αδιανόητο να θεωρεί κάποιος που έχει το δικαίωμα να καθορίζει με τις αποφάσεις και την διαχείριση (δική του ή της παράταξής του) που ασκεί, την καθημερινή ζωή των δημοτών και να μην δέχεται την κριτική (όσο σκληρή κι αν είναι) των "υπηκόων" του (κάπως έτσι μας θεωρούν πολλοί από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες). Πολύ δε περισσότερο όταν η κριτική γίνεται δημόσια, ενυπόγραφα και υπεύθυνα από εκλεγμένο σε εκλεγμένο.
Η τακτική της υποβολής μηνύσεων και αγωγών (με διεκδίκηση χρηματικών ποσών), πλην ελαχίστων κατά την ταπεινή μας άποψη περιπτώσεων, περισσότερο εξυπηρετεί την δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη αφενός και πίεση (δικονομική αλλά και οικονομική) ενάντια στους αντιπάλους αφετέρου.
Και με όσο σεβασμό μπορούμε να οφείλουμε στην δικαιοσύνη της χώρας μας δεν μπορούμε να αποφύγουμε να αναφερθούμε στον μακρό χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων, πράγμα που μπορεί σημαίνει και παρελκυστική τακτική  και ίσως  μετατροπή των υποδίκων σε ιδιότυπων ομήρων των μηνυτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και ακόμη μετατόπιση του focus από την πολιτική και την εξέταση των πραγματικών προβλημάτων του δήμου και των δημοτών σε περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές προσωπικές διαφορές που μπορεί να πλουτίζουν την κουτσομπολίστικη διάθεση αλλά δεν προσφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Είμαστε μονίμως ένθερμοι υποστηρικτές της άποψης ότι η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στα "μαρμαρένια αλώνια", να 'ρθει στο προσκήνιο και να φύγει από το παρασκήνιο (όπου αρέσκονται να την περιορίσουν οι άχρηστοι, τα σόγια και οι γλάστρες).  Και αυτό σημαίνει κατάθεση ιδεών και προτάσεων, ανιδιοτελούς προσφοράς και κυρίως ταυτόσημο τρόπο ζωής.

Με αυτές τις σκέψεις - με καθαρή καρδιά - και με στόχο να συμβάλλουμε στην αποκλιμάκωση της έντασης (για την οποία υπεύθυνος κατά την άποψή μας είναι ΑΛΛΟΣ) μεταξύ των δυο ανδρών, και ίσως στην απόσυρση της αγωγής, ζητήσαμε την παρουσία τους σε μια ζωντανή εκπομπή στο radio - activistis μετά τον 15αύγουστο (ΘΕΣΕΙΣ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ). Δυστυχώς ενώ ο κ. Λαζαρίδης δέχτηκε, ο κ. Στεφανίδης αρνήθηκε την συμμετοχή του σε απευθείας συνομιλία με τον πρώην Αντιδήμαρχο. Και τους δύο θα τους έχουμε σε προσεχείς ξεχωριστές εκπομπές, επιδιώκοντας να επανατοποθετήσουμε την πολιτική και την δημιουργική αυτοδιοικητική προσέγγιση στο τραπέζι.

Ακτιβιστής

Διαβάστε σχετικά:

Απάντηση Λαζαρίδη σε Στεφανίδη. Βγάζει στη σέντρα τον Δήμαρχο !

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Λαζαρίδης, Κούτουκας, Τσακμάκας αποτελούν το ίδιο κύκλωμα που προσπάθησε να "δαγκώσει" τον Στεφανίδη όσο ήταν όλοι μαζί με τον Αλεξανδρή. Το κύκλωμα κατάφερε να κάνει κουμάντο κι ο Στεφανίδης αποχώρησε. Το κύκλωμα είχε ως παράπλευρη απώλεια την παραίτηση Λαζαρίδη.
    Το κύκλωμα προσπαθεί να διασωθεί με τον Τσαμασλή και περιμένει την αποχώρηση του Αλεξανδρή για να απελευθερωθεί και να βάλει υποψηφιότητα στο νέο σχήμα. Το ίδιο κι άλλοι πολλοί που τώρα "λιβανίζουν" τον δήμαρχο και μετά θα αναφωνήσουν "Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο (νέος) βασιλιάς".
    Το ερώτημα είναι: Θέλει ο Τσαμασλής αυτούς τους ανθρώπους; Είναι βέβαιο ότι κουβαλάν ψήφους, όπως και προβλήματα...
    Τα καλά παιδιά πάνε στον Παράδεισο. Τα κακά πάνε παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ . ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΞΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΛΟΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ , ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ!!!!!ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ!!! ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΣΟΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟΛΜΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΝΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΩΝ, ΤΟΛΜΑΤΕ????.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε πολυ ωραια μας τα λες εκτος απο μια λεπτομερεια.ο κ.τσαμασλης ειναι απο τα καλα παιδια?η απο τα κακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση στο
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    φιλε πολυ ωραια μας τα λες εκτος απο μια λεπτομερεια.ο κ.τσαμασλης ειναι απο τα καλα παιδια?η απο τα κακα?

    Είπαμε τα κακά παιδιά πάνε παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαδόπουλος Γεώργιος14 Αυγούστου 2013 στις 5:27 π.μ.

    Είχα την εντύπωση ότι ο Αίσωπος είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Αλλά κάποιοι προσπαθούν να τον αντικαταστήσουν. Η επίθεση και ο λαϊκισμός δεν μπορούν να καλύψουν την ανυπαρξία. Έχω βαρεθεί τα κυκλώματα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι μας ψεκάζουν τα νεφελίμ (πως τα λένε δεν ξέρω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.