Επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν. Επιβάτες κατά την διενέργεια του διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητα σε ιδιώτες εργολάβους.
Εργαζόμενοι στον Δήμο και εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη πράξη σαλαμοποίησης των υπηρεσιών των δήμων με απώτερο στόχο την παραχώρηση όλων των δομών στους εργολάβους και στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αντέδρασαν σθεναρά με την πολυπληθή παρουσία τους στην αίθουσα εκτέλεσης του διαγωνισμού. Μάλιστα δεν έλειψαν και δυναμικές αντιπαραθέσεις με τον δήμαρχο αλλά και η καταστροφή φακέλου προσφοράς ενός εργολάβου, με συνέπεια να αναβληθεί επ' αόριστον ο διαγωνισμός.
Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η πρόσκληση  δυνάμεων των ΜΑΤ,από τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, που συμπεριφέρθηκαν σκαιότατα και προκλητικά απέναντι σε εργαζόμενους. Εργαζόμενοι που βλέπουν να τους αγγίζουν οι απολύσεις, που θεωρούνται το επόμενο στάδιο μετά την παράδοση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου στους μικρούς και μεγάλους Μπόμπολες.
Ο Δήμαρχος θέλησε να δικαιολογήσει την έκκληση για παρέμβαση των ΜΑΤ στο ότι θα πρέπει οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να εκτελούνται, και να μην παρεμποδίζεται η υλοποίησή τους από ομάδες εργαζομένων. Φυσικά όταν κατ' επανάληψη παρόμοια φαινόμενα αναβολών, καθυστερήσεων, ολιγωριών ή και σκοπιμοτήτων οδηγούν σε ματαιώσεις ή ανόητες κολοτούμπες του ιδίου και της διοίκησής του, τότε δεν καλούνται  ΜΑΤ και γίνεται προσπάθεια να "περάσουν" ασχολίαστα και μουγκά. 
Να θυμίσουμε πως και το Σεπτέμβρη του  2012 και πάλι με δυναμική αντίδραση των εργαζομένων ματαιώθηκε διαγωνισμός για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες για 5 μήνες με κόστος 226.000 ευρώ. Ενώ ο σημερινός αναβληθείς διαγωνισμός είχε κόστος 1.232.000 ευρώ και θα γινόταν για χρονικό διάστημα ενός έτους.
Στην σημερινή δημοπρασία που τελικά δεν έγινε παραβρέθηκε και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμμανατίδου, υποστηρίζοντας τις θέσεις των εργαζομένων. Μάλιστα υπήρξε και λογομαχία μεταξύ της βουλευτίνας και του Δημάρχου, όταν ο τελευταίος  θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το περιεχόμενο ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού, που εκδόθηκε μετά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία στελεχών του.(Διαβάστε την σχετικό δελτίο τύπου πατώντας ΕΔΩ).

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. η ανταποκριση αυτη αποτελει δελτιο τυπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ εγινε απο ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και τη ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ. παρευρισκονταν κ η βουλευτης ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ και οι δημοτικοι συμβουλοι ΜΩΡΑΛΗ ΝΤΙΝΑ απο τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κ ΚΟΥΚΟΥΡΙΓΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ. Για την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ματαίωση του διαγωνισμού αποτέλεσε ένα ακόμη γεγονός κομματικοκρατούμενης συνδικαλιστικής φιέστας, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από τη σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για το ποιος "έκανε καλύτερη δουλειά", ποιός "πέτυχε" τη ματαίωση και ποιός έδειρε περισσότερο τους υποψήφιους εργολάβους. Η βίαιη ματαίωση μιας διαδικασίας που αποφασίστηκε από το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο του Δήμου (το Δημοτικό Συμβούλιο), από κομματικά ορμώμενους εργαζόμενους του Δήμου και μη, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της νομιμότητας αλλά και των ίδιων των δημοτών του Θερμαϊκού. Επιτέλους πια με αυτόν τον υποκριτικό λαϊκισμό ορισμένων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.